Jul 27, 2023, 2:49 PM  

Заспивай 

  Poetry
564 2 11

Щом в твоите топли очи

аз тази нощ падна, заспивай.

Сънувай горещи лъчи,

които не помнят за сивото.


Сънувай най-звънкия смях, 

от който забравям си римите.

Ти – вечно несигурно–плах.

Аз – малка, напук на годините.

 

Сънувай, че тук и сега

прегръдките значат спасение,

че няма и капка тъга,

която да дращи по вените.

 

Сънувай, че ти си раним,

но никой не пипа по раните.

Светът хвърля маски и грим.

Земята – Земя без страдание.

 

Проблеми, щом дебнат навън

и трудно е да сме щастливи,

аз идвам с най-нежния сън.

Заспивай, заспивай,

заспивай…

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??