Apr 27, 2016, 1:24 AM  

Затова е сърце 

  Poetry » Love
1165 4 25

              "Ако бях огън, щях да горя. Ако бях дървосекач, щях да сека.

               Но съм сърце, и затова обичам"   Никос Казандзакис

 

 

 

Как издържаш ти, малко сърце,

колко още тъга би побрало?

И от камък гранитен да бе,

на парченца би станало цяло.

В рани, в кръпки, а още туптиш.

Не разбра ли, не си заслужава?

Забрави, забрави, забрави...

Тази обич на смърт се равнява.

Тя боли и ограбва. Сълзи

сее в теб. Хапе хищно, раздира.

Не е милата с топли очи,

дето нежно във скута ти спира.

Не е чистият син хоризонт,

в който пееш, мечтаеш и дишаш,

нито тихия шепотен брод,

споделеност и сбъднатост, смисъл.

 

Ех, да беше тъй лесно, да спре...

Забраняваш му. Край! И се свършва.

Но нали затова е сърце -

да обича до гроб и прекършено.

 

( на теб... )

© Жанет Велкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??