Той не попадна на хора
в затвора.
Попадна на някаква циганска сган,
която му предлагаше
(с известна заплаха)
да продава
хероин -
чист бял,
афганистански,
и евтин.
В затвора...
Затворени
хора
със затворени
мнения,
затворени
теми
и
откровения...
Жадно бие иглата със пръст,
във ръката,
струя кръв - доза мнение?
Забрана!
"Не там!"
Пролетта се прозява
във зимното жадно.
Пролетта е наясно,
че още е
рано.
Но е пролет и някак си
няма търпение
със лъчите да дойде,
измествайки
зимата.
Аз ще млъкна след малко -
нямам право на говор!
Моят символ е Ясен -
жажда за зов!
Ще помоля едно,
не ми се сърдете:
"Да има
във клетките
не едно само
мнение!
Нека пролет
огрее
и затворите
в нас!"
© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.