May 29, 2011, 11:44 PM

Завиждам ти, читателю 

  Poetry » Humour
588 0 1

Завиждам ти, читателю, че купи си сега
книжицата с моите нетленни стихове.
Ще седнеш у дома си ти със чашка във ръка
и в сладостно блаженство пак вълшебни върхове

от истинска поезия ще покориш щастлив.
Ще вкусваш с удоволствие духовната храна,
дордето аз единствено ракийка с дъх смрадлив
ще мога с хонорара от коричната цена

на томчето със стихове да купя. Твоя дух
ще радват пируетите на мъдрото ми слово.
А аз процока кисела ще пия - сляп и глух,
самотен деградирал тип, натъпкан със отрова.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • С лека автоирония, с горчивата усмивка на поет, преминал през живожарицата на ежедневието, но достигнал до нас, благодарение на пируетите на звучното си слово. Поздрави, Весане, благороднико. Барона
Random works
: ??:??