''Завръщане''
Да се родиш
от вик на тишината!
Да се закърмиш
с горчилката от самотата!
Да отпиеш
и усетиш вкуса на тъмнината!
Но да си жив...
Да се завърнеш
с болка от безкрая!
Да съградиш отново
отломките от счупените спомени!
Да блеснеш
с блясъка на паднала звезда!
Но да си тук...
Да изпълзиш
от бездната на грешки стари!
Да се завърнеш
от брега на празнотата!
Да изкачиш
върха на Гордостта!
Да се завърнеш...
и да те има...
Да счупиш
оковите на времето!
Да пробягаш
миналото си напред!
Да се завърнеш!
И да намериш себе си!
Да бъдеш истински човек!!!
© Даниела Василева All rights reserved.