Apr 12, 2009, 9:11 AM

Завръщане 

  Poetry
372 0 5

 

В междузвездното пространство

звездни кораби летят.

Звездните полета искат

пътя им да отклонят.

Но аз уверено летя

и неотклонно се стремя,

където ме очаква тя -

планетата Земя.

 

На Земята приземил се,

пак поемам своя път.

Планини и океани

искат да го преградят.

Но аз уверено летя

и неотклонно се стремя,

където ме очаква тя -

моята страна.

 

И във своята родина

аз отново съм на път.

Пътищата се преплитат -

искат да ме заблудят,

но аз уверено летя

и неотклонно се стремя,

нетърпелив и вдъхновен,

към края,

в който съм роден!

 

***

Днес, 12 април, освен всичко друго, е и денят на космонавтиката. Припомних си това стихче, което съчиних и си тананиках в колата, преди повече от тридесет години - по времето, когато се набираха първите кандидати за български космонавти.

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви Петинка, Диди и Весе!
    Днес не сме настроени възторжено, но преди тридесет години, когато излетя първият български космонавт, въодушевлението и оптимизмът в бъдещето и на страната ни, и на цялото човечество беше много по-голям. И каквото и да става, 12 април 1961 е победна дата за човечество.
  • Честит празник!!!
    И не спирай да летиш, защото твоята душа има много нежни крила...
  • Честит двоен празник, Ангар!
Random works
: ??:??