Jul 30, 2008, 11:08 PM

Здравей, измислице любов 

  Poetry » Love
1172 0 5
Да бъде - рекъл Бог
и тя била едничка,
но върнали я повечето там,
където Любовта
останала си птичка...

Когато топлият ти гняв
Екватора накара да замръзне,
не онемявай, блуднице Любов!
Бори се в милост
да възкръснеш...

Запали огъня и го погали.
Подхрани го със съчки, шумки, клечици
и той откри света.
Защо сега те пари?

Ще те стисне
      Вятърът
    за гърлото.
Ще роши и руши
   очите ти.
Моли Дъжда
  да те потърси,
за да се удавиш
    във водите му...

От пориви и страст,
изваяни във форми,
ще се докосваме,
за да се изпепелим.
Когато се родим отново,
поне на себе си
ще можем да простим.

Живей, измислице Любов! Бъди нечакана, бъди прогонвана, бъди желана -
бъди за всеки порив нов - Божа е всяка твоя диаграма...


посвещавам на Слави

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??