Feb 16, 2008, 9:40 PM

Зелена магия 

  Poetry » Other
590 0 3
На Мими - най-зеленото момиче

Бе тиха вечер. Бе зелено
полето, пълно със щурци.
На мене беше ми студено,
а мойте искрени очи

със цвят зелен като онуй поле,
прегръщаха небето цяло.
А мойто малко сърчице
от студ бе толкоз побеляло,

че всъщност не усетих даже
кога зад мен се появи
едно момче. Преди да кажа
и думичка дори

усетих, че във мен се влива
блажена, сладка топлина.
В полето нямаше коприва.
Обзе ме радостна вълна.

Аз още помня онова момче,
което във оная лунна вечер
дойде при мене и със свойта блуза
студените ми рамене облече.

20:42
16.02.08г.

© Люляк All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??