Oct 8, 2024, 6:54 PM

Зелените треви 

  Poetry » Phylosophy
54 0 1

Когато капят листата,

тревите отново стават зелени.

Сякаш в последното лято

пазят мечтите огрени.

 

Сенки бягат, уплашени, в мрака

и в гнездата празни се взират.

Нещо забравено висне и чака,

мътни потоци напират.

 

Лъч в мъгла се усмихва,

птици отлитат. И птици остават.

Залез тъгува, луната притихва,

а зелени треви се надяват.

© Весела Петева All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??