Jan 22, 2010, 9:20 AM

Зима ли бе да го опишеш 

  Poetry » Landscape
831 0 2

Дърветата ни дишат,

покрити с бели, накацали преспи...

Зима е, а те... мъртви ли са?!

Дали подслон на снега те дишат...

преплели дантелените клони,

уж мъртви, а толкова красиви...

уж голи, мокри, застояли...

прегърбени и изморени от живота...

радват се на зимата и на смъртта си...

колко ли ни се присмиват...???

Умират и се раждат пак,

а мъртви ли са, че са толкова красиви...

на фона на бялото небе,

протегнати дърветата подават своите ръце...

не сте ли забелязвали, че само зимата небето е толкоз бяло...

а да не би и то да е умряло...

дърветата ни  дишат... и въздухът им стига,

защото, макар и мъртви, те не загиват...

а утре... утре слънцето ще ги обрише от снега...

и ще им покаже, че идва пролетта...

дърветата ще са спасени, а ние... приближени към смъртта...

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не чичо Ачо,само дето и рисуването ми едно...с тези плодове и една плодова салата няма да направя хахаха
  • Поли, Господ ти е дал дарбата да рисуваш, но не със слово.. Бъди му благодарна и го радвай с плодовете на таланта, който ти е дал. Нали не ми се сърдиш? Успехи!
Random works
: ??:??