Jan 23, 2021, 4:46 PM

Зимна радост 

  Poetry
618 1 4

 

Баба Зима пак дойде
със наметка снежно одеало. 
За децата да натрупа сняг
постара се тя, 
но как? 

 

Пременува малките снежинки 
със ефирни пелеринки,
а пък те във танц прекрасен
полетяха към земята. 

 

В планините и в полята 
бяла приказна картина стана, 
а животните в гората сгушиха се под юргана. 

 

В снежно-бялата премяна
всичко вече се покри
а навън настана най-накрая, 
време за шейни и ски. 

 

Баба Зима със усмивката си ни дари, 

и покани всички ни за  весели игри.

 

23.01.2021
Климентин Чернев
 

© Климентин Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??