В една студена зимна нощ
аз крачех немощна в снега.
В сърцето си сякаш усещах острие на ръждив нож,
но това просто бе болката в моята душа.
В главата се редяха спомени от минало време
и не спирах да чувам как отвътре сърцето ми стене.
Спрях за миг и затворих очи, а от тях бликнаха горещи сълзи.
Не успях да ги спра - те се стичаха бавно
и пареха лицето ми, премръзнало в студа.
Пареха сълзите, споменът болеше,
а в мене вече искра надежда не гореше.
Продължих да вървя с последни сили,
чувствата нейде дълбоко в мен се бяха скрили
и крачех аз - без звук и без глас.
Паднах в дълбокия сняг, а върху мен се сипеха парцали.
Опитах да стана пак, но не успях
и чух отдалече жалостен вой на чакали.
Така простена и в мен душата,
поех дълбоко въздух и вече виждах как летя към небесата.
© Галина Кръстева All rights reserved.