Jan 2, 2022, 10:26 PM

Зимна Трявна 

  Poetry » Landscape
442 3 2

Тесните спретнати улички в Трявна

китно се вият в балканския град.

В дрямка потъва следобедът бавно,

сгушен се топли във зимния хлад.

 

Клони протягат ръцете си снежни.

Вятърът, кротък, прибрал е коси.

Бяла качулка нахлупил небрежно

кръстът на черквата стара блести.

 

Стройни фенери прегръщат през рамо

порти от тревненски майстор-резбар.

В пъстра редица се нижат дюкяни,

в шарки обличат самия дувар.

 

Вплетен във всеки чардак и ограда,

дух възрожденски оставил е знак;

гордо изправен се вее трибагрен

в бяло-зелено-червено байрак.

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??