Зима до́йде, сняг натрупа,
студ и мраз настана.
Лед и камък вън се пукат.
Де ми е юргана...
С шал и шапка, ръкавици,
с вълнени чорапи...
Духат еко-климатици –
слаби резултати.
Иде време за ракийка,
питиета разни...
Търсим от буркан трушийка
и мезета мазни.
Но закланите прасета,
в магазин квартален,
струват вече бол каймета*,
а портфейлът – празен...
Нищо няма и в мазата –
скъпо на пазара...
Та за празника софрата –
май ще е попара...
---------------------------
*бол каймета – много пари, банкноти
© Райна Иванова All rights reserved.