Nov 18, 2013, 6:23 PM

Зимно настроение 

  Poetry » Other
334 0 2

О, зад прозореца,
навънка е студено.
Денят се влачи бавно
уморен.
И всичко е
 в олово потопено
и като мъка
 се просмуква в мен.

Във туй безвремие сме
 вече десет дена...
Как зъзни ме
от декемврийски студ.
Депресията ми
 е във душата уморена.
Мечтаеме
 за нечий топъл скут.

Край нас, наоколо
царува тъмнината
и злите духове
 са покрой нас...
По цял ден чакаме
 навъсени Обрата.
и Лятото
 и неговата власт!

Мен тази зимна тишина
 ме подлудява!
Не зная до кога
ще издържим?!
Не знам
косите ни от туй ли
 побеляват,
навярно малко
 и на туй дължим!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мен тази зимна тишина
    ме подлудява!
    Споделям тези настроения и усещания!
    Много приятен за четене стих!
  • И мен ме хваща полярната депресия. Поздрав за този хубав стих!
Random works
: ??:??