Dec 20, 2011, 10:35 AM

Злокобен часовник 

  Poetry » Other
1070 1 4

Настъпило е пак солено мъртво време,
в пролуките на мрака се всмуква и седи.
В часовника се лута полудяло бреме,
пришпорва си стрелките, минутите реди.

 

Какви минути, години вече отброява,
часовникът, превърнал се във господар.
И със стар глас стара песен пак запява,
забива на душата поредения шамар.

 

Раздира чувствената ú обвивка нежна,
загнездва се в простора ú далечен.
От прекрасна превръща я в небрежна.
Докосва иронично чара ú обречен.

 

И така поредната година отшумява
в циферблата на злокобния часовник.
А душата се научи някак да се справя
и, уви, не нарочи никой за виновник.

© Цуци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления Цвети ! Брилянтно !
  • Много ми харесва стилът ти ..прекрасно е написано
  • Мрачно и красиво. Напомня ми на любимия Далчев.
  • "И така поредната година отшумява
    в циферблата на злокобния часовник.
    А душата се научи някак да се справя
    и, уви, не нарочи никой за виновник."

    харесах!
Random works
: ??:??