Jun 14, 2007, 5:35 PM

Знаеш ли... 

  Poetry
1217 0 6
Знаеш ли  какво е да плачеш, но без сълзи?!
Знаеш ли какво е да обичаш, а да си мразен?!
Знаеш ли какво е да те боли, да , да боли?!
Знаеш ли какво е да се надяваш напразно?!
Знаеш ли какво е да си готов да живееш за някой,
не да умреш - да умреш е лесно и по-малко боли?!
Знаеш ли какво е в замяна нищо да не очакваш
срещу подареното сърце, което вече не тупти?!
Знаеш ли какво е да се смееш през плача,
да криеш насълзените очи зад слънчеви очила?!
Знаеш ли какво е да не можеш да спиш през нощта,
защото има само един човек за теб на света?!
Знаеш ли какво е да излежаваш доживотна присъда,
макар да нямаш за нищо никаква вина,
просто, защото Бог така е отсъдил?
Знаеш ли изобщо какво е любовта?
Знаеш ли какво е да си непрекъснато фалшив?!
Знаеш ли какво е да си отчаян?!
Знаеш ли какво е да не виждаш нищо красиво?!
Знеш ли какво е да не се познаеш?!
Не знаеш, нали?! Ти не би го узнал!
Но аз зная! Аз знам и боли!
А ти никога не би ме разбрал...
Но аз те обичам, прости!


На Стоян

© Петето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Боже, колко банално звучи "любовта боли" и все пак колко е вярно...
    И точно, когато си мислиш, че си изчерпан отнякъде намираш сили и се изправяш...и после боли още повече...благодаря на всички за милите думи!
  • Даа,такава е любовта! Прави ни или богове, или роби!"Изстискала" си всичко от себе си-време е да започнеш да "попиваш"...
  • Много ми хареса,поздрави!
  • Чувствен стих и много тъжен...
  • Прекрасно- не просто защото е любов, а и защото е до болка истинско! 6+++
  • Написала си го на един дъх,нали.
    Прозира силна болка и тъга.
    Усмихни се,не си струва да плачеш.
Random works
: ??:??