Nov 5, 2020, 5:42 PM

Зодия Скорпион 

  Poetry » Civilian
206 0 4

Бял или черен,

страшно звучи!

Но винаги верен

на своите мечти,

на семейство,

на кауза,

на приятел,

любим...

Винаги здраво

на краката стои!

Обича да обича,

любов да раздава,

в нея се врича...

Пада и става,

по-силен от всякога!

Феникс!

От нищото се възражда!

И литва отново

с жажда!

Готов върху себе си,

в своя вреда

пак да изпита

вкуса на горчилката

или ... на меда.

А жилото?

Да! Има го!

За който заслужи.

Без злоба,

урок ще получи…

Коректен и 

коректност очаква.

Упорито работи,

и не се оплаква!

Везувий

от  дълбоки страсти –

горещи чувства,

емоции контрастни…

Предан приятел е,

но много внимава…

Нож в гърба

не прощава!

Може би не веднага,

след време…

почакай!

Бъди нащрек

и ресто очаквай!

Лесно прощава,

но трудно забравя.

Вратите за всеки

с лекота не отваря!

Живее по правила,

отговорни.

Понякога

даже за себе си са…

отровни.

Ако случайно забрави

за своето жило,                     

не му го напомняй,

защото нищо,

нищо не би те спасило!

И за да завършим

по-оптимистично,

ще споделя и нещо лично.

Критичен е,

но не предател!

За приятел

щом веднъж е спечелен,

до края ще е

ВЕРЕН!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??