Oct 22, 2023, 11:53 AM

Зов 

  Poetry » Love
166 2 5

 

О, зов, зов си призори

и потъвам в ръцете ти.

Пясъкът е нашето легло,

и ухае на море и сол…

 

О, зов, зов си в нощта,

когато замлъкне деня.

Зов, когато заспивам,

и когато се събуждам.

 

И цялата така изгарям,

и небето под краката ми е.

А земята горе е високо,

и отвежда ме далече. 

 

И къде е това, питат ме,

къде е това, мое кътче?

Там където пия слънце,

и където меся щастие.

 

И какво има във вятъра,

което дава ми смисъл?

И какво зове сърцето ми?

Какво има в моя въздух?

 

И паднах! - аз им рекох,

паднах в обятията ти.

Там, някъде във времето,

паднах и останах в теб.

 

И запали ти в мен вечност,

и поведе ме към моя бряг. 

И отекна в мен зов любовен,

а сърцето ми замлъкна.

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти от сърце, Ники!
  • Много е хубаво, Лили!
  • Благодаря ви, приятели! Бъдете здрави, щастливи и вдъхновени!
  • Много силен любовен стих, Лили.

    "къде е това, мое кътче?
    Там където пия слънце,
    и където меся щастие.
    ...
    И запали ти в мен вечност,
    и поведе ме към моя бряг."

    Поздравявам те за поетичните открития в него!
  • Много е хубаво, ангел Лили!
Random works
: ??:??