May 7, 2011, 9:13 PM

Зовът на любовта 

  Poetry » Love
1090 0 4

         ЗОВЪТ НА ЛЮБОВТА.

 

Без лик и пол, витае над Земята

                         Зовът на Любовта.

Глухи за него не остават

                      ни младостта,

                                     ни старостта!

"На влюбения на лицето

                         цъфти ухан венец.

На влюбен сламена колиба,

                     привижда се дворец..."

Зовът витае и нехае

                 какво ли младост знае.

Витае и не се тревожи

                какво ли старост може...

Витае властно нощ и ден

                    и всеки пали озарен.

Без знак за туй

            кой как и със какво

                          от Бог е надарен...

 

 

 

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??