Jan 28, 2022, 5:25 PM

Звезда 

  Poetry » Other
288 4 18

Звезда... В рибарски кош.

И нищо живо на стръвта.

Прибоят плъзга остър нож

в пролуките от светлина.

 

Облизва с пясъчния си език

остатъка от скъсаното време.

А в пясъка попива всеки звук,

опитал да отнеме земно бреме.

 

В препълнени с очакване очи

надеждата платна разпъва.

Отплува мракът. Ражда се зора.

В морето рибите празнуват.

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??