Jun 6, 2022, 10:29 PM

Звезден сеяч 

  Poetry
195 2 2

Тръгвам през юнската вечер

за да попия надежда.

Сякаш душата изрече

с шепот частици копнежност.

 

Мойте джобо́ве са пълни

с двеста дузини звезди.

Вадя и щедро ги хвърлям –

знам, че посявам мечти.

 

Колко ли хора очакват

тайнствени блянове пак?

И в любовта да повярват,

търсейки код или знак.

 

Толкова блясък с надежда

има в уханния мрак.

Златни, липите подреждат

в лунни лъчи своя цвят!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиви поетични образи, приятелю! Като истински "звезден сеяч" посяваш красиви рими в стихове. Поздравления!
  • Благодаря ти, Дани -
    "И в любовта да повярват,
    търсейки код или знак..."
    Имах нужда да прочета това!
Random works
: ??:??