Feb 15, 2010, 7:30 AM

Звездна посестрима 

  Poetry » Love
581 0 7

Звездна посестрима

Тихо заплакаха в свещника свещите,
а зад прозореца, залез догаряше...
Нашата среща... Ръцете горещите...
Колко лудуваха... Колко изгаряха...

Колко е тихо! Колко спокойно!
Ние сме заедно... Царство на Пълното!
Тънкият мирис на дим и на хвойна...
Халище шарено... Мечтата ни сбъдната...

Обичам на косите ти тънката прежда!
Устните сочни обичам да пия!
В очите ти вишневи - Светлина и Надежда!
Обичам да галя гърба ти - магия!

-Много съм заземена! - тихо се вричаш -
Обичам цветята... Обичам полето...
А аз просто зная, че ти си различна
и само с звездите делите Небето!


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??