Nov 20, 2018, 10:41 AM

Звездни сияния 

  Poetry » Other
225 0 0

Моите думи към небето аз отпращам

дето там ми светят хиляди звезди.

С тях аз земните си поздрави изпращам...

Мойто име между тях да се внедри.

 

Там и за душата място да ми сторят -

изтерзана тя от земни новини.

И на думите ми те да отговорят

с най-красивите небесни светлини.

 

Аз от тука с радост земна ще подбирам

на земята най-красивите слова.

Тъй със тях далеч в ефир да се разбирам

в път постлан с космично-синкава трева.

 

В шепите си земни рими аз събирам -

с тях към звездните пространства да летя.

И в съня си всяка вечер аз умирам

със презумпция натам да отлетя. 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??