Mar 22, 2020, 1:29 AM

Бунтовникът 

  Prose » Fantasy and fiction
542 6 8
13 мин за четене

© Севделин Порчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • За много години, Севделине!
  Честита Нова 2021 година!
  Понякога не знам кой съм!
  Моля да ме извиниш!
  Бъди здрав и твори!!!
 • Последния коментиращ си има име!
  Прозата не е за всеки!
  Не е нужно да се стягаш и правиш на велик! Нищото си е нищо...
 • Благодаря на последния коментиращ, че посред нощ си направи труда да изчете скромното ми творчество и да намери за какво да го изкритикува. За мен е чест подобно внимание и лично отношение
 • След време? Колко време? Не е упоменато!
  Къде там? Пущинаци, или Пустинята?
  Трябва, според мен да наблегнеш на повествованието!
  Да не се помисли за Йовков, Ей!!?
  Приземявай се!
 • Това с тоталния контрол и принудителните психо-тестове ми напомниха на една японска анимация - psycho pass. При интерес към почти реална научна фантастика, препоръчвам да ѝ се хвърли едно око.

  А разказът е супер. Само се чудя как не са го зачипили още горкия герой.
 • Страхотен разказ! Много добре замислен и изпипан в подробностите! Поздравления! Освен, че е много подходящ за сегашната ситуация в света, разкрива и по един твърде реалистичен начин отношенията в корпорациите: лицемерие, доноси, контролиране на личната кореспонденция и дори и на личния живот на служителя в името на така наречената лоялност към работодателя. И всичко това добре завоалирано зад голямата примамка – високото трудово възнаграждение. И всеки, чийто дух не е достатъчно силен и свободолюбив поема риска да стане служител/ адвокат на Дявола. Имаше един страхотен филм с такова заглавие.
 • Благодаря, Силве. Разказът е писан преди доста години, реших, че е подходящ за днешната ситуация. Напълно съм съгласен, че свободата е състояние на духа
 • Добре, че избяга. Горкият човек.
  Щях да кажа, че не обичам фантастика, но се зачетох и се оказва, че в реалността започна да се сбъдва. А свободата ми се струва, че е състояние на духа. Духа води, тялото следва. Понякога обаче едното спи дълбоко.
  Поздравления за написаното.
Random works
: ??:??