30 sept 2009, 10:27

Прелетните птици 

  Poesía » Otra
681 0 3

Последен кръг и тръгваме на юг,

зове ни VIA PONTICA отдавна,

но нещо пак остава тук,

в гнездата се промъква хлад печална.

Измамни са далечните земи,

моретата далечни са измамни,

ни бряг, ни връх не ще ни приюти,

дорде не стигнем свойта цел желана.

И ще сънуваме в новите гнезда

стрехи и покриви на стари къщи,

и ще се връщаме към тях в съня,

изгнанието ни докато свърши.

Дано дочакаме  и пролетен южняк,

 в крилете ни да вдъхне сили,

да се завърнем тук, на този бряг,

дори със сетен дъх да го достигнем.

 

 

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??