Хлебарят на селото умря.
Камбанен стон отронва църквата
с тъжен помен от погача дъхава.
Хлебарят на селото умря...
Сега кой ще ни нахрани
с житен,ароматен хляб?
А спомням си, когато бях
дете,
как исках да съм като него;
как целият ухаеше на топъл хляб!
Хлебарят на селото умря.
Смъртта разчупи питата,
невтасала за топъл хляб.
Овдовя смълчана фурната.
Утробната й пещ е празна.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados