14 sept 2019, 7:54  

Усмивката на баба 

  Poesía » Formas graves
1631 6 27

Разлистила е меката трева
зелен килим към старата ни къща.
Дали в зида е щастие сковал 
зидарят? Или детството се връща?

 

С умората от бързащия град,
пристъпвам пак към спомена невръстен,
където питка с хрупкава кора
е повече от диамантен пръстен.

 

И светла е захлупената стая.
Присядам търпеливо до пещта,
че никой не е по-голям от хляба.

 

Макар да пада нощната омая,
в дома ми стар живее любовта...
И свети ми усмивката на баба.

 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

The mellow grass deliberately spreads
A carpet green to house we used to own.
Did mason lay down happiness instead
Of bricks? Or maybe smells of bread and home?
But slouchy of the old and tattered city ...
  1178 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??