24 февр. 2015 г., 23:21

И не знам грях ли е - или само вина... 

  Поэзия » Пейзажная
602 0 4


https://www.youtube.com/watch?v=dWdGFHa8Pz4&feature=player_embedded





Още седмица-две…



 

Още седмица-две -
                        и навън ще се стопли,

ще се синне небето,
                        ще разцъфнат цветя.

Ще изсъхнат под слънцето
                        калните локви,

ще изчезнат в горите
                        мъглите, снегът.



Още седмица-две -
                        ще се върнат в гнездото

двата щъркела, крачили
                        по чужди места.

Ще забие пак в бора
                        кълвачът длетото,

ще потърсят гугутките
                        свойте стари гнезда.



Още седмица-две -
                        ще си дойдат във вкъщи

мойте близки, намерили
                        хляб в чужда страна.

Цяла зима копняла
                        това тяхно завръщане,

ще отпусна душата си,
                        ще прогоня страха.



Още седмица-две...
                        Чувствам -  жива съм още.

Боже, грях ли е, боже,
                        да обичаш така

пролетта, двата щърка, 
                        гугутките в нощите,

свойте близки … и  толкова
                        други земни неща!

© Венета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Е, така е, но съм чувала от стари хора, че не било на добро нито много да се смееш, нито да се радваш прекомерно...Но пък как наистина по друг начин да се почувстваш жив? Поздрави, Светла!
  • Как ще е грях да се чувстваш жив! Едно от най-прекрасните чувства!!
  • Благодаря! Ценя тези добри думи - от майстор! Поздрави!
  • Много трогателен, много-много човечен стих!
    Хубаво....
Предложения
: ??:??