Краят на историята
Цял живот гоня Михаля
и се радвам на Вятъра.
Песъчинки сме с него
в очите на Времето.
То се сърди, но спира
и трие със своята длан
допирът,
пречещ му в кръг да върти
светлината и мрака,
черното в бялото.
Що за игра бе това?!
Аз, той и то само си знаем.
Най-накрая, от всичкия шум,
от поспрелите мигове сред
вселенската суматоха,
заделих, Обич моя,
за двама ни само един.
Онзи, който даде ни Господ.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены