16 янв. 2007 г., 22:59

Не е ли жалко за звездите?... 

  Поэзия
709 0 15

            

Не е ли жалко за звездите?
                                                    
                                                      (на Мария)

               1.

Видях на Слънцето очите

как греят в синя мекота,

но пък на Вятъра игрите

разнищват с детска лекота...

 

А случва се и да заплачат,

зад някой рошав облак мрачен...

 

 

 

 

2.

 

На Слънцето видях очите

зад миглите й – тъй извити,

като прекрасната дъга!

 

Не е ли жалко за звездите?

Те светят в синя светлина,

но ярко – само при Луна...

© Дивна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??