19 янв. 2018 г., 10:33

Полунощ в парка 

  Поэзия
448 3 10

Аз вече бях.

Преброждах неми улици.

Достатъчно горях.

Изправях се пред дулото

на празни обещания.

Аз бях желание.

 

Аз вече съм.

Притихнало сломена.

Живея в сивосън.

В реалност подменена.

Не чакам изкупление.

Аз съм смирение.

 

Ще бъда ли, не знам.

Ще бъда ли, което исках.

Белее в парка храм.

Чрез огъня пречистена,

с масло в светилника догарящ,

ще бъда - вяра.

 

18.01.2017

 

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??