Ще дойде с ятото на птиците
и с цветовете срамежливи.
Ще дойде с мириса в липите,
зелени и тъй много живи.
И в летните отблясъци на пясъка,
в забързаните облаци игриви,
ще бъде във луната ясна
и в шепнещите морски приливи.
Ще има и златисти отпечатъци,
в листата - горски самодиви.
Ще зрее в плодовете на земята,
в засятите и в тези диви.
Ще пада и във снежни бури,
целувайки ни ще умира.
Трепти със огън красотата,
щом ние сме щастливи!
© Светла Димитрова Все права защищены
Затова не спирай да твориш!