4 нояб. 2017 г., 14:21

Старият ерген 

  Поэзия » Другая
458 1 0

     Старият ерген вкъщи се прибира,

     уморен палтото на дивана мята.

     На масата присяда с чаша бира,

     глава подпрял се взира във стената.

 

     Сърцето му плаче за домашен уют,

     за бяла покривка и ваза с цветя.

     Тъй е самотен, като вълк във приют.

     Душата му вие ранена в нощта.

 

     Албуми разглежда, прелиства листа,

     в своята младост търси надежда.

     Запалва цигара, димът го отвежда

     до бащина стряха, познати места.

 

     Чорапите хвърля в ъгъла прашен,

     с дрехите ляга в старо легло.

     Хлебарка го гледа с поглед уплашен,

     а той и намига с едното око.

     

© Хари Спасов Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??