24 окт. 2007 г., 15:44

Там започва... 

  Поэзия » Другая
682 0 14

Протягах си душата все нагоре,

на пръсти се надигах и ръце

размахвах силно, мислейки, че мога

летеж да бъда само миг поне.

И търсех бели знаци по небето,

че има в мене още чистота,

че има още полет, че крилете

от болка не е смазала плътта.

И жадно гледах всяка гола птица,

наситена на гладна свобода.

По кървавите сълзи във зениците

оставаха следи от синева.

И пътищата свършваха в небето,

а в облаците скърцаха врати...

Но стъпките потъваха, където

в безпътица калта се наслои.

Пропадах в безуспешност надълбоко.

В бездънните недра на пропастта

усетих си живота като полет.

И вътре в мене раждах небеса.

Понякога в душата ми е твърдо

и буците тъга до смърт горчат.

Понякога е синя пропаст. Чудно...

но там започва белият ми път...

© Инна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??