24 мая 2013 г., 10:59

Утаяване 

  Поэзия » Философская
464 0 0

След слънчевите съботи  на  свободата  -

 

илюзия  оказа се надеждата за утрешния ден.

Приседнала във ъгъла, повдига рамене тъгата ми:




    • Към края сме! Тук всичко свършва!



Това е, моето момче!

 

 

 

Изпращам с дълъг поглед  и  последната надежда,

 

напуснала безмълвно черупката на моя бряг.

 

Усмивката на радостта ми  -  под залеза приведена,

 

разлиства спомени безцелно като в някакъв атлас.

 

 

 

Макар да знае твърдо, че нямат география

 

мечтите, мъката и радостта.

 

Щом тръгна аз  -  ще вдигне синьото платно на август,

 

ще приласкае вятъра и ще отплува

 

към някой непознат...

 

 

 

Но не момчето в мен  -  животът си отива.

 

От безсилие накъсан, полуусмихнат, полусподелен.

 

Безсолен и безвкусен, и хлъзгав като риба,

 

която уж си хванал,

 

но се оказва  -  не съвсем...

© Красимир Чернев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??