Красиво вдъхновение е този свят,
когато можеш да мечтаеш безконечно,
музата те прави окрилен, добър, по-млад,
усмивката запазва ти се вечно.
Нали си мое вдъхновение сега,
ти, обич дълго търсена, свенлива,
когато всяка нощ под бялата луна
преди съня в захлас копнях те с нежни рими.
Намерих те в най-хубавия стих
в най-слънчевия ден на старата година.
В ръцете си държа те, любовта не скрих,
че ти си липсващата моя половина.
© Даниел Стоянов Все права защищены
не изпускай