20.05.2016 г., 20:24 ч.

0 и 1 

  Поезия
435 0 0

Със зид опасана нормална къща

стоеше ненормално във квартала

на шарените снежинки.

На свой ред той не беше май на място

в компанията на другите квартали –

вкопан натясно, изродче ужасно

всред най-високите морали.

 

И като белоснежна морска птица

издигнат в полет с камери-очи

записвам и разследвам аз отблизко

морално ли е, що стърчи:

стърчи дъждът,

стърчат и висините.

Но най стърчи различното в процент.

Убий. Мрази. Коли.

Или прави се

различен щом си, че си прецедент.

© Емил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??