2.09.2019 г., 13:58 ч.  

22.09.2017. (експромт) 

  Поезия » Пейзажна, Философска
306 3 0

22.09.2017.

(експромт)

 

Сиви облаци надвисли

всеки миг ще завали...

Тъжно бродят, тъжни мисли,

мъкнат есенни мъгли...

 

И от тук натам: какво ли,

и къде ли по Света?!...

Ще оставим ли в неволи

да ни води Есента!?...

 

Но като в онази притча

с глупавите синове,

помощ няма да притича

с есенните ветрове...

 

И сами ще трябва значи

из мъглите щем--нещем,

даже буря да ни влачи

Пътят си да изберем!...

 

... А преминали мъглите

и във Есента Живот

да намерим... И честити

да се радваме на плод...

 

Есента

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??