28.04.2011 г., 10:17 ч.  

Свобода 

  Поезия » Друга
788 0 1

 

Изстинала усмивка, поглед празен,

изгубена душа, безцветна кръв,

човек по същност, но от всеки газен,

по пътя да докаже, че е пръв.

 

Превил снага, ръце треперят,

очи, опитващи да гледат небесата,

сълзи безброй проляти, за да я намерят

най-нужната на всеки - ”свободата”.

 

Безброй провали морят сърцето,

красиви думи някак си крепят краката

и мисълта, че още вижда се небето,

кръвта задвижва със сила непозната.

 

Красиви хора, но в огледало,

в действителност с окови на краката,

покрили всичко ценно с одеяло,

си мислят, че са я открили ”свободата”.

© okinaf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??