Прогнозата за времето върви
по стария ми цветен телевизор.
Типично за ноември, ще вали,
а някъде на юг, ще грее слънце.
Красива синоптичка се върти
пред картата от облаци покрита.
Говори нещо за циклон, мъгли,
а блузката ѝ лятна ме разсмива.
И трябва да призная не върви
по къси панталони днес да тръгна.
Не лъжат май игривите очи,
ноември дъждотворец не подбира.
© Хари Спасов Всички права запазени