Във дните студени събирам аз съчки,
които неволно редя по лицето.
Напомнят ми някои тежки разлъки,
а други – смеха на девойка напета.
И още ще сбирам за зима студена,
която ще почне да чука на прага.
Ще палят душата ми вечна, нетленна,
с надежда да бъде до края си млада.
© Криси Всички права запазени