28.02.2010 г., 21:08 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
543 0 1

Името ми се обезличи от употреба.

Душата ми посивя като прочетен афиш.

Очите ми - смъртоносна са дрога,

а ти древноегипетска фреска,

гордо стоиш и мълчиш.

 

Любовта ми - попарено цвете.

Дъхът ми - замръзнал в пустинята миг.

Безсилни, безстрастни ръцете.

Мисълта ми - светкавица ярка,

задушаваща скръбния вик.

 

Сърцето ми - запустяло огнище.

Животът ми - рано мръкващ се ден.

Думите мои - гротеска на нищо.

Сълзите самотни - обещаващи вечност,

ще те разплача - Теб, дето си в мен!

 

© Даниела Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Животът ми - рано мръкващ се ден.
    Думите мои - гротеска на нищо.

    Страхотни стихове!
Предложения
: ??:??