26.12.2011 г., 1:40 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
1122 0 32

 

Колко малко им трябва на хората...

Още мъничко време за щедрост.

Лястовиче гнездо над прозореца

е самотния знак на Надеждата.

Днес дори да си здрав пак е много,

а е тънка житейската нишка.

Е какво пък, изтича животът.

Бърза бавно, съвсем нелирично.

Ъгловато тиктакат минути.

Декемврийско очакване рони

един лист календарен след други.

Толерантност към всички сезони

е ключът към пораснала мъдрост

дето късно узряла търкаля се

от детските очи до скут на възрастен.

Бог ни учи сега да прощаваме.

Раздалечава минути забързани

и сгрешени прогнози поправя...  

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??