30.09.2015 г., 22:12 ч.

А казваше, че вярваш на очите ми... 

  Поезия
396 2 1

Поставяш думите ми на кантар

и търсиш в тях съвсем други значения.

Подхвърляш любовта ми като зар

и я обличаш в лепкави съмнения.

 

Натякваш ми отминали вини,

а своите - погребал си отдавна.

Не знаеш колко много ме боли

и как ме губиш сигурно и бавно.

 

Как мога да ти вдъхна вяра в мен

щом дявола на рамото ти шепне?

Разсъдъка ти той е сложил в плен...

Дано поне сърцето ти да трепне!

 

Поставяш думите ми на кантар

и търсиш ми за Истината сметка...

Не проигравай чувствата на зар,

защото Любовта не е рулетка! 

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любовта, с която друг ни осенява, не е наш капитал. Тя е преди всичко кредит на доверие, даден ни искрено за доживотно ползване, но колко често сме склонни да го залагаме, държейки в ръка непечелившите карти – упрек, невяра, чужда вина.
Предложения
: ??:??