26.03.2010 г., 8:47 ч.

А Слънцето отказа да изгрее 

  Поезия » Друга
745 1 21

А Слънцето отказа да изгрее,

оказа се чувствително към хората,

обрина се от техните проблеми,

разви алергия към завистта и злобата.

 

Отчаяно, безжизнено лежеше,

и смисълът му някъде се губеше,

с пречупени лъчи мълчеше,

да грее вече тъпо му се струваше.

 

Потъна в мрак земята и злорадите

се закълчотиха с вампирски стъпки,

играят страстно Танцът на забравата,

пронизани от низки тръпки.

 

И Бог разби с юмрук вратата му,

нахлу ядосан, разгневен, намръщен:

- Веднага ставай, всички те очакваме,

а ти лежиш заради пъпка вкъщи.

 

С какво са ти виновни птиците,

животните, цветята и децата,

за лошите защо не ме попита,

не могат да беснеят в светлината!”

 

 

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??