31.01.2013 г., 9:24 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
567 0 0

Аз не знаех,

че няма път към теб,

няма никакви пътеки

и не стигнах,

а все към тебе вървях

и може би затова

се загубих в косите ти.

Без твоето желание

няма пътища,

няма пътеки,

няма никакви мостове.

Нима и аз трябва

да поема по течението,

а може би е това -

всички потоци

и всички реки

неизменно водят до морето.

И може, надявам се,

голямото море,

да стане наше море.

Там, където няма пътеки,

където няма пътища

и никакви мостове -

има едно синьо море -

място за нашата среща

в тихата лагуна

на голямата любов.

 

© Павел Грамадов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??