Аз не знаех,
че няма път към теб,
няма никакви пътеки
и не стигнах,
а все към тебе вървях
и може би затова
се загубих в косите ти.
Без твоето желание
няма пътища,
няма пътеки,
няма никакви мостове.
Нима и аз трябва
да поема по течението,
а може би е това -
всички потоци
и всички реки
неизменно водят до морето.
И може, надявам се,
голямото море,
да стане наше море.
Там, където няма пътеки,
където няма пътища
и никакви мостове -
има едно синьо море -
място за нашата среща
в тихата лагуна
на голямата любов.
© Павел Грамадов All rights reserved.