4.11.2008 г., 20:59 ч.

Ах, този дъжд 

  Поезия » Любовна
1851 0 19
Дъждът не спи. Наострил е иглички
и всеки миг в нощта ще връхлети.

Такава нощ озонова обичам!
Такава нощ! А в нея - аз и ти!

Над нас чадър разперил е дланта си,
за да избегне идващия дъжд.
Ще го затворя. Шапки не понасям.
Свободни сме! Небе, жена и мъж.

В такава нощ луната-съучастник
очи притваря да ни приюти.
Изсипва дъжд от невъзможно щастие.

А после със години ще боли
от капките,пронизали плътта ни,
и закодирали една тъга...

От този дъжд ще ни останат рани.

Но нека да вали!
До сутринта.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??