Алтернатива
Върна се Бог.
И тръгна между нивите.
Бе жътва.
И живите пак жънеха.
Жените пееха,
мъжете слушаха.
Послуша Бог
и с живите пожъна.
Когато слезе слънцето
и стана тъмно за душите,
отиде Бог до Оня хълм,
където
разпънат беше
някога.
Наблизо имаше плашило.
А хълмът станал беше на поле.
Във прах
отдавна
бе обърнат
Кръста.
И казват някои, че
от праха
направили мастило…
+
© Стоян Стоянов Всички права запазени